Jednake mogućnosti- stipendiranje i mentoriranje izvrsne učenice slabog imovinskog stanja

Ove smo se godine pod programom „Jednake mogućnosti- stipendiranje i mentoriranje izvrsne učenice slabog imovinskog stanja“ odlučili fokusirati na mladu, talentiranu umjetnicu Tao-Yuan Hsiao (Eliza) rođenu 2007. u Thaichungu (Tajvan) koja se, u potrazi za izvrsnom edukacijom europskog tipa, preselila s cijelom obitelji u Hrvatsku gdje je nastavila učenje violine.

Violinu je počela učiti sa šest godina. S osam godina je osvojila posebnu nagradu na Tajvanskom državnom natjecanju. Godine 2017. s obitelji seli u Beč i nastavlja učiti violinu u razredu prof. Dore Schwarzberg. Godine 2018. osvaja drugu nagradu na Međunarodnom natjecanju za mlade violiniste Arthur Grumiaux u Bruxellesu, a 2019. osvaja prvu nagradu i titulu apsolutne pobjednice na Međunarodnom gudačkom natjecanju Rudolf Matz u Čakovcu. Od 2020. živi u Zagrebu i uči violinu kod prof. Anđelka Krpana. Učenica je osmog razreda OŠ Ivan Gundulić u Zagrebu.

U svibnju 2021. osvojila je prvu nagradu na Međunarodnom violinističkom natjecanju Mladi virtuozi u Zagrebu, u srpnju 2021. je osvojila posebnu nagradu na natjecanju Il Piccolo Violino Magico u Italiji, a u listopadu 2021. na natjecanju Vaclav Huml u Zagrebu je osvojila nagradu za najbolju izvedbu skladbe hrvatskog skladatelja, te je bila najmlađa natjecateljica u 44 godine postojanja Natjecanja.

U 2022. godini je osvojila prvu nagradu (prvoplasirana) na regionalnom i državnom HDGPP natjecanju te je u travnju izabrana kao predstavnica Hrvatske među četiri finalista Worldvision – Vienna – Nova Festival Music natjecanja. To joj je donijelo nastup s orkestrom u dvorani Bečkog Konzerthausa (https://www.facebook.com/watch/?v=3939081812983507).

Trenutno je studentica violine na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi red. prof. art. Anđelka Krpana.